07 marca odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego. Do udziału zgłosiło się 16 uczestników m.in. z Warsztatów Terapii Zajęciowej: „Akademia Życia”, „Kameleon”, „Przytulisko”, Centrum Psychiatrii i Psychologii „Mariamed”, Domu Pomocy Społecznej „Magnolia” w Głogowie, Stowarzyszenia Seniorów „Trzeci Wiek” oraz Domu Dziennego Pobytu „Senior”. Szpinak stanowił duże wyzwanie, jednak okazał się być bardzo łaskawy – wszystkie potrawy, nie tylko wyglądały apetycznie, ale również tak smakowały. Uczestnicy konkursu wykazali się bardzo dużą wyobraźnią i kreatywnością. Na stole zagościły rolady, wytrawne babeczki, tarta, nadziewany makaron, jajka, mus i koktajle. Największym zaskoczeniem był szpinak na słodko w formie deseru, tortu czy ciasta. Jury – uczniowie IV klasy o kierunku „technik żywienia i usług gastronomicznych” z Zespołu Szkół nr 2
im. Jana Wyżykowskiego w Lubinie również zwrócili uwagę na charakter słodkich szpinakowych potraw.
I miejsce w konkursie zajęła Elżbieta Siedziukiewicz z DDP „Senior”, II – Bogumiła Pęczek ze Stowarzyszenia Seniorów „Trzeci Wiek”, III – Bartłomiej Baran z WTZ „Akademia Życia”, IV – Bartosz Błażewski z WTZ „Kameleon”, V – Aleksandra Pyć z DPS „Magnolia” w Głogowie. Wyróżnienie otrzymał Rafał Zawiślak z WTZ „Akademia Życia”. Wszystkim uczestnikom, jurorom dziękujemy za udział i pomoc w organizacji konkursu, a laureatom serdecznie gratulujemy.
Zuzanna Milewicz